Evrakta Sahtecilik
Resmi ve özel belgelerde sahte bilgi düzenleme, başkasını aldatacak yönde bilgi bulundurma ve belgeyi bu şekilde düzenlemek bildiğimiz üzere kanunen yasaktır. Türk ceza kanununda yeri olan evrakta sahtecilik suçu resmi evrak ve özel belgede sahtecilik olarak iki kola ayrılır.
Belgelerin düzenlenmesinde suç teşkil edecek seçenekler şunlardır:
- Sahte resmi belge kullanarak ilgili makama bu sahte belgeyi sunmak,
- gerçek resmi belge içeriğindeki bilgileri aldatıcı/yanıltıcı olarak değiştirmek,
- sahte olduğunu bilerek özel belge kullanmak,
- özel bir belgeyi sahte olarak düzenlemek vb.
Evrakta sahtecilik suçunun mağduru devlettir. Evrakta aldatıcı ve yanıltıcı sayılabilecek ibareler bulunduğunda şikayetle birlikte dava açılır. Şikayetin bir süresi bulunmamaktadır, istendiği zaman şikayet oluşturulabilir. Sahte belgelerin verildiği kurum da önemlidir. Bazı belgelerde bilgilerin doğruluğunun kontrol edilmesi için detaylı bir araştırma yapılması gerekir. Bu durumda incelenmeyen belgelerde kurum suçlu bulunabilir. Evrakta sahtecilik davalarında Çavdar Hukuk Bürosu olarak sizlere destek sağlamaktayız.
Evrakta sahtecilik genellikle dolandırılma suçlarının başında gelir. Evrakta sahtecilik davaları 2 ile 5 yıl arasında değişebilmektedir. İstanbul evrakta sahtecilik dava avukatlarından olarak çalışma alanımız olan bu konuda gereken süreç yönetimini sağlamaktayız. Resmi belgelerde yapılan düzenlemeler daha ağır olarak cezalandırılır. Bu da devlet memurlarının kendi alanlarında kurumlara sunduğu sahte belgeler olmaktadır. Geçerli belge detaylı incelenir ve sağlanan değişikliklerin yanıltıcı olması kamu itibarını zedeler ve cezalandırılır.
Çavdar hukuk bürosu olarak istanbul evrakta sahtecilik davaları için bizlere ulaşabilirsiniz.